Białe naczynia
Białe naczynia to większy głód i pozornie... mniejsza kaloryczność! To przestroga dla osób na diecie
Źródło: Archiwum serwisu
Rozwiń
Powiększ zdjęcie
kolorowy talerz
Źródło: getty images
Kolor naczyń a smak i apetyt
Czerwień, żółcień i zieleń zawsze pobudzają apetyt
Źródło: Archiwum serwisu
Rozwiń
Białe naczynia z detalami
Czysta biel to większy głód, ale już z detalami w innych barwach ten efekt jest osłabiony
Źródło: Archiwum serwisu
Rozwiń
Żółte naczynia
Kolor żółty pobudza apetyt i podkręca walory smakowe - zwłaszcza kwasowość (skojarzenia z cytryną)
Źródło: Archiwum serwisu
Rozwiń
Niebieskie naczynia
Kolor niebieski to najlepszy przyjaciel osób na diecie - z niebieskich talerzy zjemy najmniej!
Źródło: Archiwum serwisu
Rozwiń
Pomarańczowe naczynia
Pomarańcz zapewni nam duży apetyt, a co więcej, dostarczy największą przyjemność z jedzenia
Źródło: Archiwum serwisu
Rozwiń
Zielone naczynia
Zieleń kojarzy się ze świeżością i naturą, dlatego stanowi dobry wybór dla niejadków
Źródło: Archiwum serwisu
Rozwiń
Różowe naczynia
Smakołyki podane w różowych naczyniach wydadzą się nam słodsze, niż są w rzeczywistości
Źródło: Archiwum serwisu
Rozwiń
Czarne naczynia
Czerń wzmacnia smak gorzki i "odbiera" daniom nieco słodyczy
Źródło: Archiwum serwisu
Rozwiń
Powrót
Zamknij reklamę za
s.
X
Zamknij reklamę
...
email