Przechowywanie żywności. Inspiracje
Przechowywanie zapasów żywności w kuchni nie powinno być już obecnie problemem. Na rynku istnieje duży wybór bezpiecznych pojemników szklanych i z tworzyw sztucznych - sprawdzajmy certyfikaty(!) - do bezpiecznego przechowywania żywności. Odpowiednie pojemniki zabezpieczą suche produkty przed wilgocią, obcymi zapachami i insektami. W zależności od rodzaju produktu pojemniki umieszczamy w szafkach kuchennych lub w lodówce. Te przezroczyste ułatwią nam szybkie znalezienie produktu, jednak powinniśmy umieszczać je w miejscach ciemnych lub ocienionych. Pojemniki do przechowywania na blacie kuchennym powinny być nieprzezierne.
PH122242.jpg
Schować przyprawy? A może lepiej wyeksponować je na ścianie? Będą zawsze pod ręką, gotowe do użycia. Zwolnią miejsce w szafce lub na blacie. Na zdj. pojemniki Grundtal, z magnetycznym dnem i przezroczystą pokrywką, stal nierdzewna i plastik, 9,5x3,7 cm, 14,99 zł/3 szt., IKEA