Poczuj pełnię smaku. Ekspres ciśnieniowy LatteSelect marki Melitta
Jaką kawę wybierasz – mleczną, czarną, dwie jednocześnie? Ekspres ciśnieniowy LatteSelect marki Melitta sprawnie i szybko je przyrządzi. Jest przy tym niezawodny oraz przyjazny w obsłudze. Zatem z przyjemnością ogłaszamy, że w tym miesiącu właśnie on otrzymuje wyróżnienie naszej redakcji!
Spis treści
Chwila spędzona z kubkiem lub filiżanką świeżo zaparzonej kawy ma wręcz terapeutyczne znaczenie, zwłaszcza o poranku. Nie tylko zdeklarowani smakosze potwierdzają, że intensywny zapach i smak kawy pobudzają zmysły, a do tego pozytywnie nastrajają. By wydobyć z ziaren wszystkie ich walory i zaserwować naprawdę pyszne espresso, potrzebny jest dobry specjalista – ekspres ciśnieniowy, który działa szybko, inteligentnie, bezproblemowo i nie wymaga skomplikowanej obsługi.
Taki jest LatteSelect marki Melitta. Został wyposażony w duży, czytelny, intuicyjny wyświetlacz dotykowy – lekko naciskasz ikonkę na panelu urządzenia i twoje „zamówienie” od razu się realizuje. Możesz wybrać ulubioną kawę spośród 12 zaprogramowanych rodzajów, także dodać do tej listy własne wypróbowane receptury. LatteSelect zapamięta ustawienia dla sześciu osób (funkcja: Moja kawa).
Świetnym udogodnieniem jest dwukomorowy pojemnik na ziarna kawy (Bean Select). Te o łagodnym smaku zaleca się do przygotowania mlecznych napojów, a do czarnych, szczególnie do espresso – ziarna bardziej aromatyczne, mocniejsze. Oczywiście ty decydujesz, których z nich użyjesz. Wystarczy przesunąć małą dźwignię przy pojemniku. Więcej na melitta.pl
Prosta historia
Ekspres LatteSelect jest wyjątkowo łatwy w obsłudze. Na panelu dotykowym wybierasz ulubioną kawę. Pokrętłem dostosowujesz ilość naparu i mleka, według własnych upodobań. I już! Ale to nie koniec atrakcji. W trybie DoubleCup możesz przygotować dwie kawy czarne lub z mlekiem – jednocześnie.
Jak sobie życzysz
Masz teraz w domu tylko kawę mieloną? Nic nie szkodzi! LatteSelect jest przystosowany również do niej. Po prostu wsyp ją do osobnego pojemnika, ale uwaga – maksymalnie jedną miarkę! Jeśli nie zaparzysz napoju w ciągu trzech minut, ekspres automatycznie powróci do trybu przygotowywania kawy ziarnistej. Natomiast tę zmieloną skieruje do pojemnika na fusy.
Przywiązuję dużą wagę do jakości zaparzanej kawy, dlatego stawiam na pierwszym miejscu ekspresy ciśnieniowe z wbudowanym młynkiem. To kompaktowe rozwiązanie, a ziarna są mielone tuż przed przygotowaniem napoju, nie zdążą stracić bukietu. W ekspresie LatteSelect marki Melitta zastosowano solidny młynek stalowy ze stożkowymi żarnami. Zaletę stanowią też cztery poziomy ustawienia mocy kawy i trzy poziomy temperatury jej parzenia. Doceniam także łatwość czyszczenia urządzenia – tzw. jednostkę zaparzania bez kłopotu się wyjmuje i myje.