Gotowanie w nowoczesnych garnkach IKEA w małej kuchni może być przyjemnością!
Gotowanie w małej kuchni może stać się taką samą przyjemnością jak jedzenie. Ale jak to zrobić? Na pewno pomogą nam w tym nowoczesne, innowacyjnie zaprojektowane garnki i naczynia do gotowania IKEA. Naczynia do gotowania są nie tylko energooszczędne, ale także na tyle ładne, że można w nich śmiało serwować potrawy na stole.
Autor: materiały prasowe IKEA
Nowoczesne garnki z wkładkami dzięki, którym można gotować kilka potraw w tym samym czasie na jednym palniku! Jest to nie tylko oszczędny sposób gotowania ale także bardzo zdrowy. Garnki i naczynia do gotowania na parze można również w ten sam sposób przechowywać w głębokich szufladach w szafkach kuchennych.
Spis treści
- Mała kuchnia: garnki ze szklaną pokrywką?
- Mała kuchnia: naczynia z wygodnymi i nienagrzewającymi się uchwytami
- Mała kuchnia: garnki dwa w jednym
Nie dla każdego codzienne gotowanie jest przyjemnością. Ale łatwo to zmienić. Odpowiednio dobrane do małej kuchni naczynia do gotowania IKEA mogą zdziałać cuda. Wytrzymałe, nowocześnie zaprojektowane, dodatkowymi funkcjami, ładne garnki IKEA i naczynia do gotowania potrafią sprawić, że gotowanie staje się przyjemniejsze i łatwiejsze. Grube ścianki równomiernie rozprowadzające ciepło sprawiają, że przypalenie potrawy staje się prawdziwą sztuką. Wielkie znaczenie w przyjemności gotowania w małej kuchni ma też jakość naczyń. Im są wykonane z lepszych materiałów, tym rzadziej kupujemy nowe, a zaoszczędzone w ten sposób pieniądze będziemy mogli wydać na zdrowe produkty spożywcze.
Mała kuchnia: garnki ze szklaną pokrywką?
Garnki ze szklaną pokrywką z IKEA potrafią niejednemu kucharzowi ułatwić życie. Zwłaszcza w małej kuchni. Dzięki szklanej pokrywce, bez częstego jej podnoszenia i odkładania na blat można szybko i łatwo sprawdzić stan gotowanej potrawy. Oszczędzamy w ten sposób nie tylko cenne miejsce na blacie, nie brudzimy go, ale także oszczędzamy energię – gotująca się potrawa nie traci ciepła.
Mała kuchnia: naczynia z wygodnymi i nienagrzewającymi się uchwytami
Każdy kucharz amator i profesjonalista docenią naczynia do gotowania IKEA z wygodnymi uchwytami, które się nie nagrzewają. Ale najciekawsze zaczyna się w konstrukcji uchwytów – są tak zaprojektowane, że można swobodnie odlewać wrzątek, bez konieczności korzystania z rękawic ochronnych. Jeszcze innym dobrym pomysłem jest konstrukcja uchwytu pokrywki, umożliwiająca zaczepienie podniesionej pokrywki na krawędzi garnka – nie ma więc potrzeby odkładania zaparowanej pokrywki na blat, którego w małej kuchni zazwyczaj nigdy dość.
Mała kuchnia: garnki dwa w jednym
Niejednemu domowemu kucharzowi uprzyjemnią gotowanie naczynia IKEA, które można układać piętrowo. Na jednym palniku w tym samym czasie możemy przygotowywać dwie lub trzy potrawy albo dodatki. Takie gotowanie na parze pozwala odkryć nowe sposoby gotowania i nowe, bardziej ciekawe i wyraziste smaki – wszystkie zostają bowiem na swoim miejscu, nic nie ucieka do wody, a zapachy nie przenikają się nawzajem.