Kofeinowa dawka energii. Mamy sposób na mocne wejście w nowy dzień. PRZEPIS

2020-06-04 13:07 Materiał sponsorowany

Jej aromat budzi do życia i dodaje energii, której tej wiosny wyjątkowo mocno potrzebujemy. Dobrze przygotowana może nam pomóc przetrwać ten czas w całkiem dobrej formie.

W przyrządzeniu idealnej kawy niezastąpionym pomocnikiem będzie ekspres Nivona CafeRomatica 970. Mimo, że jego wnętrze kryje wiele innowacyjnych rozwiązań, ekspres jest wyjątkowo prosty w obsłudze. Duży, 5-calowy wyświetlacz dotykowy zapewnia łatwy dostęp do znakomitych przepisów, począwszy od aromatycznej małej czarnej, do delikatnych kaw mlecznych. Linia 9 daje możliwość spersonalizowania aż 9 receptur kawowych, co w połączeniu z 9 gotowymi przepisami pozwala wybrać spośród aż 18 specjałów! Dzięki nowemu młynkowi ekspresy z tej serii pracują cicho, jak prawie żaden inny automatyczny ekspres do kawy.

W ekspresach zintegrowano unikatowy System Aroma Balance z trzema profilami mocy aromatu. Ten wyjątkowy system parzący kawę, w jakości profesjonalnych ekspresów kolbowych, pozwala ustawić intensywność kawy oraz wydobyć aromat z każdego jej ziarna. Urządzenia nowej generacji posiadają czterostopniowy wybór temperatury parzenia, pięciostopniowy wybór mocy aromatu oraz indywidualnie regulowany stopień mielenia ziaren.

Ekspres do kawy Nivona
Autor: mat. prasowe Nivona

Zintegrowany interfejs bluetooth umożliwia zdalną obsługę ekspresu za pośrednictwem smartfona.  

Nowa linia ekspresów dostępna jest w dwóch kolorach: czarny mat (Nivona 960) lub tytanowy (Nivona 970). Dodatkowo urządzenie można dopasować do wnętrza kuchni, pojemnik na wodę podświetlany jest w 8 kolorach do wyboru.

Frappe z pastą sezamową
Marcin Rusnarczyk, Nivona

Autor: mat. prasowe Nivona

Marcin Rusnarczyk, Nivona

Marcin Rusnarczyk, Mistrz Polski Baristów, przygotował przepis na energetyzującą kawę.

 

Składniki:

Podwójne espresso

2 łyżeczki pasty sezamowej tahini

Szklanka lodu w kostkach

100 ml mleka migdałowego

Opcjonalnie 1 – 2 łyżeczki miodu

Przygotowanie:

Wszystkie składniki trzeba wrzucić do blendera i dokładnie zmiksować – szklankę wypełnić lodem w kostkach i zalać kawą. Podawać w wysokiej szklance około 300 ml.

Żeby dodać kawie jeszcze szczypty zdrowia pamiętajmy, żeby cukier zastąpić miodem. Oprócz słodyczy dostarczymy organizmowi witaminy A i B, a także wiele składników mineralnych, takich jak żelazo, wapń, magnez, czy fosfor.

Ekspres do kawy Nivona 970
Autor: mat. prasowe Nivona
Nasi Partnerzy polecają